Hoelang duurt mijn begeleiding?

Dat hangt er een beetje van af. Meestal werken we in periodes van zes maanden of één jaar.

Aan het einde van die periode kijken wij samen met jou, je ouders of de mensen die voor je zorgen, de andere huplverleners, en eventueel de consulent hoe deze periode verlopen is. We kijken ook of verdere hulp nog nodig is, of de hulp beëindigd kan worden.

Als een jeugdrechter beslist heeft dat je begeleiding nodig had, kan er ook een zitting op de rechtbank zijn. Tijdens zo een zitting luistert de jeugdrechter naar ieders mening. Daarna beslist hij of zij wat er verder dient te gebeuren.

Wat als...

  • iedereen zich terug sterk genoeg voelt om zonder hulp verder te kunnen?
  • het plots minder goed gaat thuis of er grote problemen bijkomen?
  • je naar een andere voorziening wil of je wil terug naar huis gaan?
  • je 17 jaar bent en je hebt geen zin meer om nog langer in de leefgroep te blijven, je wil een overstap maken naar kamertraining (TCK) of context-begeleid autonoom wonen (CBAW)?
  • je 18 jaar bent en je wil geen verdere hulp meer krijgen?
  • je ouders willen dat je naar huis komt?

Op elk moment kan de vraag worden gesteld om de begeleiding te veranderen of te beëindigen. Je kan dit zelf, of je ouders of mensen die voor je zorgen kunnen dit op elk moment voorstellen. Jouw vraag wordt dan bekeken met de mensen die (mee) beslist hebben over jouw begeleiding. Samen gaan we op zoek naar de beste keuze.

Wij vinden het steeds belangrijk dat je jouw mening laat horen. We zijn hier om naar jou te luisteren en samen te zoeken naar de beste oplossingen.